Sunday, July 24, 2011

[kl-bogel] Beza Antara Gadis Russia dan Gadis Melayu

Empat tahun hidup kat Russia ni, aku ada la jugak belajar sedikit sebanyak pasal awek Russian ni. Boleh kata ada banyak perbezaan ketara yang aku nampak pada awek Russia ni dan pengaruhnya pada diri aku.. hehe..

Gadis Russia Gadis Russia. Kenalan yang tinggal di St. Petersburg. Muda lagi nih..

  • Gadis Melayu yang belum berkahwin kebanyakannya masih 'gadis' (dara), tapi gadis Russia ni dah kehilangan dara seawal umur 13-14 tahun.
  • Tinggi gadis Melayu dalam lingkungan 140-160 cm, manakala gadis Russia 150-180 cm. Memang tinggi..
  • Dari segi fesyen, gadis Russia lebih advance, mungkin disebabkan dari segi geografi kedudukan Moscow lebih dekat dengan kota fesyen Eropah seperti Paris.
  • Gadis Russia hampir kesemuanya putih dan punyai mata yang clear berbagai warna. Gadis Melayu mata hitam/coklat pekat dan kulit bermacam-macam tone.
  • Rambut gadis Russia ni bermacam-macam warna, perang, coklat, blond tapi jarang yang hitam. Gadis Melayu majoriti rambut hitam.
  • 90% gadis Russia yang aku nampak hisap rokok manakala 90% gadis Melayu tak hisap rokok. Namun, aku rasa gadis Melayu yang hisap rokok dah hilang keayuan dia, tak kisah la ko cantik macam mana pun.

Gadis Melayu Lisa SurihaniGadis Melayu. Ha. Ni pun kenalan gak, dah pernah jumpa pun..

  • Gadis Melayu faham bahasa Inggeris, walau terus macam mana pun masih boleh faham. Gadis Russia memang bangang habis kalau bab bahasa Inggeris ni.
  • Gadis Russia lebih independent, hati kental dan kurang manja manakala gadis Melayu memang opposite, lebih-lebih lagi bab manja tu. Pada aku, baguslah. Aku suka perempuan manja tapi at the same time a guy needs his space. Itu semua perempuan Melayu kena faham. Kalau 24/7 tak nak lepas memang penat woo.. Itu sebab kita ada perumpamaan, sayang isteri tinggal-tinggalkan. Bila dah tinggal dia jadi lagi manja, lagi memerlukan.. Tak  gitu?
  • Gadis Russia lebih athletic. Kat sini jantina tak membezakan sukan, kat Malaysia macam-macam penghalang untuk kaum perempuan bersukan. Tak perlu cakap secara terperinci pasal halangan tu, semua pun tahu..
  • Gadis Russia lebih vokal dan outgoing. They can make their presence felt. Gadis Melayu dan orang Melayu itu sendiri masih ada yang timid, terlalu low profile dan terbatas pemikirannya.
  • Gadis Russia jalan laju. Memang laju dan pantas langkahnya. Aku yang jalan laju ni pun kadang-kadang tak terkejar. Gadis Melayu and generally orang Melayu itu sendiri jalan lembab. Serius.
  • Gadis Russia berpakaian seksi dan elegant manakala gadis Melayu jarang yang berani berpakaian sebegitu.

Nak gambar lagi tak?

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "kl-bogel" group.
To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
To subscribe or unsubscribe at http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com

No comments:

Post a Comment