Thursday, July 28, 2011

[kl-bogel] Itu pun kalau gaji RM3000

http://amgreatz.blogspot.com/2011/07/biar-betul-7-sebab-ratu-berbaju-bersih.html

Dari email yang kami terima:

FIKIR2 KAN LAHHHHH…………..

gula naik lagi 20 sen….minggu lepas minyak RON97 naik 20sen lagi….tarif elektrik naik lagi…macam-macam naik tetapi bukan gaji…

cuba renungi senario di bawah ini yang agak asas..
Oh! Itu pun kalau gaji RM3000

nasihat kerajaan setiap kali harga barangan naik, "rakyat perlu berjimat cermat….jangan membazir..bla bla bla..". dari senario di atas, apa yang korang rasa membazir sangat?? nak jimat cam mana lagi nie.. makan ubi kayu cecah air asam kot..

nie kerajaan pandai-pandai tentukan gaji minima RM600 untuk pembantu rumah (bayangkan makan, minum, pakaian, perubatan, dan lain lain semua ditanggung oleh majikan). Kita sebagai anak Malaysia, tiada peruntukan gaji minima pun untuk diikuti oleh para majikan… ikut 'market rate' kononnya… majikan rujuk kat mana 'market rate' itu..?

fikir2 la… hampeh betul!

Yang Benar,
Anak Malaysia

* pengirim tidak mahu emelnya dipaparkan… terima kasih

OH! PELIK: Kongsikan pendapat korang tentang isu ini dan juga persoalan-persoalan yang dikemukakan oleh saudara Anak Malaysia.

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "kl-bogel" group.
To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
To subscribe or unsubscribe at http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com

No comments:

Post a Comment