[kl-bogel] Tangkap Ibrahim Ali Segera!!

 

 

 

Kah kah kah...

 

Kah kah kah..

 

Dah siap pakai baju kuning takkan tak tangkap kah kah kah...

Bagus, saiko sikit ejen Umno-APCO kah kah kah...

Jangan lupa "borong" Braheng Ali dah ler kah kah kah...

 

 


Angkatan Muda Keadilan (AMK) hari ini membuat laporan polis terhadap Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) berhubung seruannya kepada masyarakat Cina supaya menyediakan stok makanan bagi menghadapi perhimpunan BERSIH 2.0.

Laporan itu dibuat oleh Timbalan Ketua Penerangan AMK, Rozan Azen Mat Rasip di ibu pejabat polis Dang Wangi pada jam 12.24 pagi ini.

Beliau turut diiringi enam anggota AMK termasuk timbalan ketuanya, Khairul Anuar Ahmad Zainuddin.

Dalam laporan polis itu, Rozan mendakwa Ibrahim telah mengeluarkan kata-kata yang didakwa berbaur hasutan yang berunsurkan keganasan yang ditujukan secara khusus kepada kaum Cina apabila mengarahkan mereka jangan keluar rumah dan perlu menyimpan stok makanan dirumah jika perhimpunan BERSIh tidak dibatalkan.

Kenyataan tersebut dibuat sewaktu pelancaran perhimpunan Gerak Aman di Kelab Sultan Sulaiman Ahad lalu.

"Saya percaya bahawa kata-kata ini berunsur hasutan jenayah yang menjurus kepada keganasan secara khusus ditujukan kepada orang berbangsa Cina yang ingin mengamalkan hak untuk berhimpun secara aman sepertimana yang dijamin di bawah artikel 10 Perlembagaan Persekutuan, bebas dari sebarang ancaman keganasan dari mana-mana pihak semasa menyertai perhimpunan BERSIH," laporan polis itu dipetik.

Dalam laporan itu, Rozan mendakwa perbuatan Ibrahim adalah satu kesalahan jenayah di bawah seksyen 505 (C) Kanun Keseksaan.

"Saya dengan ini menuntut agar Ibrahim Ali ditangkap dan didakwa di mahkamah sesegera mungkin," katanya.

Seksyen tersebut merujuk kepada perbuatan, mengedar atau membuat kenyataan yang berbentuk hasutan dan mengajak membuat jenayah.

Sehubungan itu, Rozan meminta polis untuk mengambil tindakan sewajarnya demi kesejahteraan dan keharmonian rakyat Malaysia.

Bagaimanapun semalam Ibrahim berkata kenyataan beliau itu bersifat nasihat dan bukannya satu ugutan.

 

Comments

Popular posts from this blog

[kl-bogel] Cikgu Zana

[kl-bogel] Pak Din Dusun

[kl-bogel] Rogol Cikgu Syikin