Sunday, July 17, 2011

[kl-bogel] Nah Ni Demo Yang BERSIH dan Aman Sebab Polis Bertamadun!!

Polis di Turki elok jer escort pendemo. Gambor diamik di Zonguldak, Laut Hitam, Januari 2011.


Assalamualaikum dan Salam Aman,

Teman takde mood nak tulis panjang-panjang sebab nak layan website fasal laporan demo BERSIH di KL siang tadi.

Just nak buat perbandingan antara demo di Malaysia dan di Turki yang teman tengok dalam bulan Januari 2011.

Buleh dikatakan tiap ari ada demo kat Turki, dibuat oleh pelbagai pihak. Ada yang aman ada yang agak tak aman. Baling-baling molotov, batu, gas pemedih ada tapi tak selalu. Kalau deme berarak secara aman, no problem, polis tak kacau pun, siap jalan sesama lagi!

Ahhh layan jer gambor-gambor ni yek...teman nak surf baca blog politik nih!



Sambe berarak deme melaung-laung slogan, menyanyi dan bersiul-siul. Takde jalan diblock atau kedai tutup.



Elok jer deme berarak. Polis tak kaco sebab deme nak berarak jer sambe melaung-laung. Jalan pun tak sesak, takde jem.

So apa masalahnya kat Malaysia ni?

Mungkin teman akan dok Turki lebih lama lagi next trip. Kat Malaysia dah rasa cam dok negara kominis!

Mana tau camne negara kominis?

Sebab teman penah gi sebuah negara kominis...merasalah jugak keadaan bila pergerakan rakyat disekat, dihalang dan dipantau!

Mana pulak passport teman nih...

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "kl-bogel" group.
To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
To subscribe or unsubscribe at http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com

No comments:

Post a Comment