Thursday, June 16, 2011

RE: [kl-bogel] FW: IF YOU AGREE PLEASE FORWARD.

Hahahahaha…..

 


From: kl-bogel@googlegroups.com [mailto:kl-bogel@googlegroups.com] On Behalf Of Hisham
Sent: Friday, 17 June 2011 8:23 AM
To: kl-bogel@googlegroups.com
Subject: RE: [kl-bogel] FW: IF YOU AGREE PLEASE FORWARD.

 

SEBAB DIA BODOH….. TAK PENAH G LUAR DARI MALAYSIA KOT…

 

From: kl-bogel@googlegroups.com [mailto:kl-bogel@googlegroups.com] On Behalf Of M N H A
Sent: Thursday, June 16, 2011 6:05 PM
To: kl-bogel@googlegroups.com
Subject: RE: [kl-bogel] FW: IF YOU AGREE PLEASE FORWARD.

 

nape nak convert?

 

 

From: kl-bogel@googlegroups.com [mailto:kl-bogel@googlegroups.com] On Behalf Of mohd hatta
Sent: Thursday, June 16, 2011 4:14 PM
To: kl-bogel@googlegroups.com
Subject: Re: [kl-bogel] FW: IF YOU AGREE PLEASE FORWARD.

 

10pound convert duit mesia berape?

2011/6/16 Red_buttErFly <faridahmhussin@gmail.com>

in between

On 6/16/11, Hisham <hisham@soem.sharp-world.com> wrote:
> MEMANG BETUL SGT… PERNAH MELANCONG 20 HARI KAT SANA DAH DAPAT RASA APA YG
> DITULIS DISINI… AYAM 4 EKOR BLH DPT DGN 10 POUND SAJA…
>
>
>
>
>
> Satu masa dulu,adik aku pernah menetap di UK selama lebih setahun. Tapi adik
> ipar aku duduk situ dah lama,dekat 6 tahun.Duduk situ,kerja bukannya kerja
> besar,kerja pun chef kecil-kecilan dekat restoran.Adik aku pulak kerja jadi
> baby sitter.Gaji,takde la besar, tak sampai pun seribu pound tak silap
> aku...tapi...
>
> 1. Baju kat sana 3 pound. Kat Malaysia baju2 tu hanya dijual di
> Pavilion,KL.Baju orang kebanyakan di UK ,baju orang kaya di Malaysia .
>
> 2. Kasut Lacoste kat sana 20 pound.
>
> 3. Sewa bilik ada dapur 200 pound.
>
> 4. Transportation,takde,naik bas,naik tube,satu hari punya tiket 5 pound
> unlimited ride.Tak payah tunggu lama, paling lama tunggu bas,5 minit 2 bijik
> datang.Naik tube tak pernah rasa tak selesa.Ada Oyster kad,senang nak ke
> mana-mana.
>
> 5. Pegi Asda ke Tesco ke, beli barang dapur,satu troli 20 pound.Lepas untuk
> seminggu.
>
> 6. Tak pernah rasa nak beli kereta sebab membazir, orang kaya berlagak aje
> pakai kereta ke mana-mana.
>
> 7. Jalanraya sesuai untuk bawak basikal.Adik ipar aku, main transportation
> dia,basikal,undang-undang...wajib pakai helmet.
>
> 8. Tambang tube nak ke airport...3 pound.
>
> 9. DVD ori sekeping 3 pound.Aku beli Ice Age 1 dan 2 boxset 6 pound.
>
> 10. Apa-apa barang pun mcm pakaian, tak puas hati dengan produk, boleh
> pulangkan dalam tempoh 30 hari, takde banyak soal asal simpan resit dan tag
> tak dicabut.
>
> 11. Dan aku malas nak cerita pasal Black Friday dan sale musim panas...
>
> 12. Bayangkan anda mampu beli kereta Mercedes second hand cash... dengan
> hanya mengeluarkan 500 pound. Sini? Hutang 5 tahun untuk bayar kereta second
> hand.. kereta di UK tidak ada value sangat kerana... pengangkutan awam
> membuatkan kereta tidak relevan dan penting dalam hidup.Perkhidmatan teksi
> adalah sesuatu perkhidmatan premium sebab teksi tidak diperlukan sangat.
>
> Bila dia balik Malaysia,
>
> ......kerja mesti kena ambik overtime, kalau tak duit tak cukup. Barang
> makanan sekali pegi beli Rm200.Nak pegi beli barang pun susah sebab public
> transport susah. Apa yang Ismail Sabri Yaakob pelik macam mana RPK boleh
> hidup mewah kat UK kalau orang Malaysia yang kerja dia waiter kedai makan
> dekat Malaysia Hall pun boleh hidup senang kat sana? Adik ipar aku balik
> sini, sambil hisap rokok dengan aku dia tanya aku, "Apasal hidup kat
> Malaysia ni susah sangat?"
>
> Lagi la pelik bila menteri tanya apasal ramai orang lebih gemar migrate ke
> negara lain... Tukang sapu pun boleh hidup senang kat UK . Marah pulak
> diorang bila rakyat mempersoalkan "Kenapa menteri mampu hidup mewah kat
> Malaysia ,layak ke diorang?"
>
> IF YOU AGREE, Pass On
>
> IF YOU DON'T AGREE, THEN YOU MUST BE ONE OF THE CRONY
> IF YOU DELETE, THEN YOU ARE A CHICKEN...AND DON'T BLAME THE HARDSHIP IN
> YEARS TO COME
>
>
>
>
>
>
>  ;
>
>
>
>
>
> --
> You received this message because you are subscribed to the Google Groups
> "kl-bogel" group.
> To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
> To subscribe or unsubscribe at
> http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
> For more options, visit this group at
> http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
> Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com
>

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "kl-bogel" group.
To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
To subscribe or unsubscribe at http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com

 

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "kl-bogel" group.
To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
To subscribe or unsubscribe at http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "kl-bogel" group.
To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
To subscribe or unsubscribe at http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com

No comments:

Post a Comment