Thursday, June 16, 2011

RE: [kl-bogel] FW: IF YOU AGREE PLEASE FORWARD.

Kat sana diaorg tak makan kepak ayam….

Kepak ayam ni dijual dgn harga Cuma 1 pound jer utk 1 pack…

1 pack tu byk ler jgk... boleh makan 4@5 hari...

 


From: kl-bogel@googlegroups.com [mailto:kl-bogel@googlegroups.com] On Behalf Of ?Taipan™?
Sent: Friday, 17 June 2011 8:09 AM
To: kl-bogel@googlegroups.com
Subject: Re: [kl-bogel] FW: IF YOU AGREE PLEASE FORWARD.

 

xleh nak banding harga convert bro.. kat sana gaji 600 pound dah bleh hidup xpyah serabut kepala nak wat part time cari duit lebih sbb belanja pun murah ikut rate sana.. klu kat M'sia 600 sebulan for sure klu pegi kat tv3 bleh masuk BersamaMu.. tp apa pun kta org ujan emas dinegeri org ujan batu di negeri sendiri.. lebih baik di negeri sendiri.. walaubagaimanapun something must be done here berapa lama lgi asyik nak kena hujan batu jer bila lgi nak merasa ujan emas ni.. so pikir2kan lah. majulah sukan utk negara. hohoho..

2011/6/17 Red_buttErFly <faridahmhussin@gmail.com>

mahal..mahal..mahal..
ntah2 ayam2 tu diorg import dr mesia kot..tu yg jadi mahal! :)

On 6/16/11, mohd hatta <mrocean666@gmail.com> wrote:
> sekor ayam jadi rm15...murah ke mahal kalau kat mesia??
>
> 2011/6/16 Red_buttErFly <faridahmhussin@gmail.com>
>
>> rm60++
>>
>> On 6/16/11, mohd hatta <mrocean666@gmail.com> wrote:
>> > 10pound convert duit mesia berape?
>> >
>> > 2011/6/16 Red_buttErFly <faridahmhussin@gmail.com>
>> >
>> >> in between
>> >>
>> >> On 6/16/11, Hisham <hisham@soem.sharp-world.com> wrote:
>> >> > MEMANG BETUL SGT PERNAH MELANCONG 20 HARI KAT SANA DAH DAPAT RASA
>> >> > APA
>> >> > YG
>> >> > DITULIS DISINI AYAM 4 EKOR BLH DPT DGN 10 POUND SAJA
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> > Satu masa dulu,adik aku pernah menetap di UK selama lebih setahun.
>> Tapi
>> >> adik
>> >> > ipar aku duduk situ dah lama,dekat 6 tahun.Duduk situ,kerja bukannya
>> >> kerja
>> >> > besar,kerja pun chef kecil-kecilan dekat restoran.Adik aku pulak
>> >> > kerja
>> >> jadi
>> >> > baby sitter.Gaji,takde la besar, tak sampai pun seribu pound tak
>> >> > silap
>> >> > aku...tapi...
>> >> >
>> >> > 1. Baju kat sana 3 pound. Kat Malaysia baju2 tu hanya dijual di
>> >> > Pavilion,KL.Baju orang kebanyakan di UK ,baju orang kaya di Malaysia
>> >> > .
>> >> >
>> >> > 2. Kasut Lacoste kat sana 20 pound.
>> >> >
>> >> > 3. Sewa bilik ada dapur 200 pound.
>> >> >
>> >> > 4. Transportation,takde,naik bas,naik tube,satu hari punya tiket 5
>> pound
>> >> > unlimited ride.Tak payah tunggu lama, paling lama tunggu bas,5 minit
>> >> > 2
>> >> bijik
>> >> > datang.Naik tube tak pernah rasa tak selesa.Ada Oyster kad,senang nak
>> ke
>> >> > mana-mana.
>> >> >
>> >> > 5. Pegi Asda ke Tesco ke, beli barang dapur,satu troli 20 pound.Lepas
>> >> untuk
>> >> > seminggu.
>> >> >
>> >> > 6. Tak pernah rasa nak beli kereta sebab membazir, orang kaya
>> >> > berlagak
>> >> aje
>> >> > pakai kereta ke mana-mana.
>> >> >
>> >> > 7. Jalanraya sesuai untuk bawak basikal.Adik ipar aku, main
>> >> transportation
>> >> > dia,basikal,undang-undang...wajib pakai helmet.
>> >> >
>> >> > 8. Tambang tube nak ke airport...3 pound.
>> >> >
>> >> > 9. DVD ori sekeping 3 pound.Aku beli Ice Age 1 dan 2 boxset 6 pound.
>> >> >
>> >> > 10. Apa-apa barang pun mcm pakaian, tak puas hati dengan produk,
>> >> > boleh
>> >> > pulangkan dalam tempoh 30 hari, takde banyak soal asal simpan resit
>> dan
>> >> tag
>> >> > tak dicabut.
>> >> >
>> >> > 11. Dan aku malas nak cerita pasal Black Friday dan sale musim
>> panas...
>> >> >
>> >> > 12. Bayangkan anda mampu beli kereta Mercedes second hand cash...
>> dengan
>> >> > hanya mengeluarkan 500 pound. Sini? Hutang 5 tahun untuk bayar kereta
>> >> second
>> >> > hand.. kereta di UK tidak ada value sangat kerana... pengangkutan
>> >> > awam
>> >> > membuatkan kereta tidak relevan dan penting dalam hidup.Perkhidmatan
>> >> teksi
>> >> > adalah sesuatu perkhidmatan premium sebab teksi tidak diperlukan
>> sangat.
>> >> >
>> >> > Bila dia balik Malaysia,
>> >> >
>> >> > ......kerja mesti kena ambik overtime, kalau tak duit tak cukup.
>> Barang
>> >> > makanan sekali pegi beli Rm200.Nak pegi beli barang pun susah sebab
>> >> public
>> >> > transport susah. Apa yang Ismail Sabri Yaakob pelik macam mana RPK
>> boleh
>> >> > hidup mewah kat UK kalau orang Malaysia yang kerja dia waiter kedai
>> >> > makan
>> >> > dekat Malaysia Hall pun boleh hidup senang kat sana? Adik ipar aku
>> balik
>> >> > sini, sambil hisap rokok dengan aku dia tanya aku, "Apasal hidup kat
>> >> > Malaysia ni susah sangat?"
>> >> >
>> >> > Lagi la pelik bila menteri tanya apasal ramai orang lebih gemar
>> migrate
>> >> ke
>> >> > negara lain... Tukang sapu pun boleh hidup senang kat UK . Marah
>> >> > pulak
>> >> > diorang bila rakyat mempersoalkan "Kenapa menteri mampu hidup mewah
>> kat
>> >> > Malaysia ,layak ke diorang?"
>> >> >
>> >> > IF YOU AGREE, Pass On
>> >> >
>> >> > IF YOU DON'T AGREE, THEN YOU MUST BE ONE OF THE CRONY
>> >> > IF YOU DELETE, THEN YOU ARE A CHICKEN...AND DON'T BLAME THE HARDSHIP
>> IN
>> >> > YEARS TO COME
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> > ;
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> > --
>> >> > You received this message because you are subscribed to the Google
>> >> > Groups
>> >> > "kl-bogel" group.
>> >> > To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
>> >> > To subscribe or unsubscribe at
>> >> > http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
>> >> > For more options, visit this group at
>> >> > http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
>> >> > Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com
>> >> >
>> >>
>> >> --
>> >> You received this message because you are subscribed to the Google
>> Groups
>> >> "kl-bogel" group.
>> >> To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
>> >> To subscribe or unsubscribe at
>> >> http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
>> >> For more options, visit this group at
>> >> http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
>> >> Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com
>> >>
>> >
>> > --
>> > You received this message because you are subscribed to the Google
>> > Groups
>> > "kl-bogel" group.
>> > To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
>> > To subscribe or unsubscribe at
>> > http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
>> > For more options, visit this group at
>> > http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
>> > Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com
>> >
>>
>> --
>> You received this message because you are subscribed to the Google Groups
>> "kl-bogel" group.
>> To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
>> To subscribe or unsubscribe at
>> http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
>> For more options, visit this group at
>> http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
>> Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com
>>
>
> --
> You received this message because you are subscribed to the Google Groups
> "kl-bogel" group.
> To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
> To subscribe or unsubscribe at
> http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
> For more options, visit this group at
> http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
> Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com
>

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "kl-bogel" group.
To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
To subscribe or unsubscribe at http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com

 

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "kl-bogel" group.
To post to this group, send email to kl-bogel@googlegroups.com
To subscribe or unsubscribe at http://groups.google.com.my/group/kl-bogel/subscribe
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/kl-bogel?hl=en
Sebarang email pertanyaan, hantar kepada abangmod@gmail.com

No comments:

Post a Comment