[kl-bogel] Misteri kematian Datuk Abdul Aziz dan Siti Rohana

SHAH ALAM: Pelbagai pihak khususnya para pemimpin Umno masih tidak dapat mempercayai bagaimana bekas Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor dan juga bekas Ahli Dewan Undangan Negeri Permatang, Datuk Abdul Aziz Mohd Noh ditemui mati di dalam kereta dengan Naib Ketua Wanita Umno Bahagian Tanjung Karang Siti Rohana Ismat, pada pagi Selasa.
Menurut polis, kedua-duanya mati dalam keadaan mangsa kemungkinan menembak pasangan sebelum menembak dirinya sendiri.

Hasil bedah siasat mendapati Siti Rohana mempunyai dua kesan tembakan di kepala manakala Aziz pula dengan satu kesan tembakan juga di kepala.
Kebanyakan yang hadir ke majlis pengebumian Aziz berkata, mengenali Aziz, mereka tidak percaya ada orang yang mahu membunuhnya apatah lagi untuk dia mengambil nyawa di tangannya sendiri.
Aziz berusia 64 tahun manakala Siti Rohana, 43.
Aziz mempunyai seorang anak lelaki iaitu Mohd Anis yang mengikuti jejak langkahnya bergiat aktif dalam Umno sebagai Exco Pergerakan Pemuda Umno Malaysia.
Ketua Polis Selangor, Timbalan Pesuruhjaya Polis Datuk Khalid Abu Bakar mengesahkan hasil penemuan bedah siasat tersebut.

Beliau juga mengesahkan, hasil siasatan awal polis dan juga hasil keterangan saksi yang sempat menyaksikan kejadian itu mendapati, tidak ada pihak ketiga terlibat dalam kejadian tersebut.
Polis turut menemui sepucuk pistol revolver .38 dengan tiga butir peluru masih berada di dalam kelongsong.
“Hasil siasatan kita mendapati hanya mereka berdua sahaja yang berada di dalam kereta ketika kejadian itu berlaku dan perkara ini disahkan oleh para saksi yang melihat kejadian itu.

Comments

Popular posts from this blog

[kl-bogel] Cikgu Zana

[kl-bogel] Rogol Cikgu Syikin

[kl-bogel] Pak Din Dusun