[kl-bogel] APA NIE, DULU KATA DAP YG TUNTUT GUGUR NEGARA ISLAM, KINI MCA PULAK

Umno sekongkol dengan MCA anti-Islam - Pemuda PAS


KUALA LUMPUR, 5 Mei — Di sebalik pelawaan Datuk Seri Najib Razak PAS sertai BN, Pemuda PAS menuduh Umno terus bersekongkol dengan MCA, yang menurutnya anti-Islam ekoran desakan agar parti Islam itu menggugurkan dasar negara Islam jika mahu menyertai perikatan itu.
Ketua Dewan Pemuda PAS pusat Nasrudin Hassan berkata, kata sindir dan sinis orang Melayu seperti “kuman di seberang mereka nampak jelas, namun malang gajah di hadapan langsung mereka tidak nampak” adalah sangat tepat untuk dikirim secara terhormat kepada Umno dan seluruh kepimpinannya.
“Ia bertujuan untuk menginsafkan Umno bahawa dulu dan kini, harap tidak selamanya, mereka bersekongkol dengan MCA sebuah parti cauvanis yang anti-Islam,” kata beliau dalam satu kenyataan dikeluarkan.
Ketua Pemuda itu berkata, sebelum ini Presiden MCA Dr Chua Soi Lek pernah menghina Islam secara terbuka dengan menganggap kononnya Malaysia sebagai negara Islam tidak progresif, mengamalkan rasuah, miskin dan mundur.
“Sementara Umno dan pemimpinnya tidak berbuat apa-apa terhadap kenyataan yang sarat dengan penghinaan terhadap Islam dan ummatnya,” kata beliau.

 

p/s : UMNO TAK KAN DIAM JE, TAKDA PELIR KAH, ATAU ADA PELIR TP TAK BOLEH STIMMM ATAU TELOR PEMIMPIN UMNO DLM GENGAMAN PRESIDEN MCA…. Hahahaha….

Comments

Popular posts from this blog

[kl-bogel] Cikgu Zana

[kl-bogel] Rogol Cikgu Syikin

[kl-bogel] Pak Din Dusun